2018-11-09 13:59:11

Međunarodni kongres tjesteničarstva Conpasta 2018

I. mjesto na Conpasti 2018. g. - zlatna "Conpasta" ostaje u Karlovcu

Učenici Valentina Rubinić i Marino Topić, 3.E razred kuhari, su u konkurenciji devet ekipa, osvojili prvo mjesto, odnosno zlatnu "Conpastu" sa radom pod nazivom "Dar jeseni". Mentorica učenicima bila je Marina Kružić.

Osim zlatne "Conpaste" još su podijeljene nagrade za drugo i treće mjesto (srebrna, odnosno brončana "Conpasta"), nagrada za najoriginalnije jelo s tjesteninom i nagrada za izvornost u pripravi jela.

Karlovac je ove godine bio domaćin 12.-tog međunarodnog kongresa o tjesteničarstvu - Conpaste. Kongres je održan 8. studenog u Domu HV Zrinski, s time da je nakon 14 h u prostoru Trgovačko-ugostiteljske škole, Karlovac počela Pašta fešta.

Conpasta je okupila velik broj kuhara, ali i učenika ugostiteljskih i kuharskih škola. Svi oni mogli su u Domu HV Zrinski sudjelovati na predavanjima, radionicama i natjecanjima. Glavna tema, bila je naravno tjestenina.

Profesionalni kuhari, ali i učenici imali su svoja natjecanja u izradi i pripremi tjestenine. Od 15 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole, Karlovac zainteresirani građani mogli su besplatno degustirati razna jela s tjesteninom iz austrijske, talijanske, grčke i hrvatske kuhinje koja su za njih pripremili: Erich Glavica, master chef WACS - Kuharski savez Austrije, gastro stručnjakinja Matea McConnell Kučević iz Italije, Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić, te Dražen Đurišević i Zlatko Sedlanić iz Odjela za kulinarske promocije Podravke.

conpasta pašta fešta

Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac