U četvrtak se u našem Školskom praktikumu „Pod starimi krovovi“ (u novom prostoru –
Regionalnom centru kompetentnosti) održala četvrta po redu svečana adventska večera „U zagrljaj Božiću“. Gosti su uživali u večeri od sedam sljedova koji su osim fantastičnih okusa bili i prava umjetnost na tanjuru. Dočekani su uz gurmanski mus od čvaraka, a zatim je slijedilo: hladno predjelo – hladni file pastrve na tartar način, bistra juha od fazana s jetrenim žličnjacima, toplo predjelo – šurlice u šumskoj rapsodiji (u umaku od svježih gljiva, obogaćene karameliziranim lukom i aromatičnim maslacem), ledeni rubin sorbet – pročišćivač nepca (poslužen sinkonizirano u martini čašama), glavno jelo – juneća plećka u crnom pivu s aromatiziranim pireom od krumpira i sotiranim svježim špinatom te desert „Adventska bajka“ koji se sastojao od nježnog jaconde biskvita na kojem je bio smješten profinjeni parfe od pistacija, oblikovan u delikatno gnijezdo od hrskava kadaifa te zaokružen
bogatim čokoladnim ganacheom.
Uz jela su poslužena pomno odabrana vina, a na kraju je poslužena kava i dižestiv. Zvijezde večeri bili su naši učenici – kuhari, slastičari, konobari i tehničari posluživanja koji su dali sve od sebe da ova večera bude zaista jedan poseban i
nezaboravan doživljaj. Sve se odvijalo pod budnim okom njihovih ponosnih nastavnika i mentora. Atmosferi je pridonijela prigodna glazba, svečana dekoracija prostora te recitacija pjesme „U noći adventskoj“ koju je recitirala učenica 3. A razreda Doris Pribanić. Bio je to divan uvod u najljepše doba godine – došašće.