11. ožujka 2016. g. Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac domaćin je natjecanja učenika ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske, u obrazovnom sektoru za turizam i ugostiteljstvo, u 5 gastronomskih disciplina za I. regiju: Središnja Hrvatska (škole: Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije i Međimurske županije).
Discipline u kojima će se učenici natjecati su: Pripremanje menija, Posluživanje menija, Pripremanje hladnoga slanoga izloška, Pripremanje hladnoga slatkoga izloška i Pripremanje barskih mješavina. Tri prvoplasirana učenika svake discipline, osim u disciplini Pripremanje hladnoga slatkoga izloška u kojoj to vrijedi za dva prvoplasirana učenika, stječu pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.
U prilogu se nalazi popratna dokumentacija potrebna za natjecanje: hodogram, upute, procedure, prilozi, menu karta.